Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині з’являться додаткові туристичні локації

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв під час селекторної наради наголосив на важливості охорони та використання в області пам’яток історії та культури.

«Легендарна тачанка, як і інші споруди монументальних часів, може стати додатковою туристичною локацією. Питання відкриття музею просто неба біля Легендарної тачанки обговоримо з керівництвом Українського інституту національної пам’яті», – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв під час селекторної наради.

Також він наголосив на важливості розроблення плану заходів щодо відкриття нових музеїв на території Херсонщини цього року. Зокрема, будинку-музею Остапа Вишні.
Окрему увагу приділив очільник області реалізації проєкту щодо створення 10 муралів у Херсоні та доручив провести відповідну нараду.

Презентував пам’ятки історії та культури Херсонщини начальник управління культури, молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Линецький.

Зокрема, він повідомив, що на території Херсонської області налічується 5 743 об’єктів культурної спадщини, в тому числі пам’яток археології – 3 417, історії – 2 259, мистецтва – 67.

Михайло Линецький також підкреслив велике значення створення заповідника «Амадока» в с. Червоний Маяк.
«Археологічний комплекс Червоного Маяка має унікальне значення для України. Тому цілком закономірно, що саме він повинен бути ретельно досліджений та музеєфікований. На даний час підготовлено повний пакет документів для утворення закладу», – повідомив він.

По завершенні розгляду питання було доручено, зокрема, сформувати перелік наявних витворів монументального мистецтва радянського періоду, пов’язаних з тоталітарним режимом, для поповнення колекції музею під відкритим небом біля пам’ятника «Легендарна тачанка» в м. Каховка.

сайт Херсонської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН