Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині збираються реалізувати масштабний туристичний проєкт

Три громади області беруть участь у конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку.

Сучасні туристичні сервісні зони, туристичні маршрути, на яких курсуватимуть нові електробуси вже в найближчі роки можуть з’явитися в Новокаховській, Асканії-Нова і Присиваській ОТГ новоствореного Каховського району. Про це на закритій сесії Новокаховської міськради 15 жовтня розповіла начальниця відділу управління проєктами міськради Наталія Біла. На цій же сесії прийняли рішення про участь міста у конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку з проєктом «Створення туристичних сервісних зон із впровадженням «зеленого» транспорту та сучасних ІТ  технологій у громадах Херсонщини».

—  Загалом на проєкти регіонального розвитку в Україні виділено 551 млн грн коштів державного бюджету, отриманих з Євросоюзу. Заявниками можуть виступати органи місцевого самоврядування. Враховуючи велику конкуренцію ми вирішили подавати проєкт спільно з громадами Асканії-Нова і Григорівки (Присиваська ОТГ) і тим самим збільшити наші шанси на перемогу, — прокоментувала Наталія Біла.

Проєкт передбачає створення туристичних сервісних зон з туристично-інформаційними центрами. У Новокаховській ОТГ його планують встановити на узбіччі траси Херсон – Генічеськ біля Веселого. Також тут зроблять благоустрій території навколо Башти Вітовта і руїн палацу Трубецького у Козацькому. Будуть створені туристичні маршрути в єдиному для всіх громад стилі. А туристів возитимуть на нових туристичних електробусах. Два з них вартістю приблизно 500 тис. грн кожен придбають для Нової Каховки.

— Загальна вартість проєкту – майже 12 млн грн. З бюджету Новокаховської ОТГ планується виділити протягом 2021 і 2022 років 1,5 млн грн, з бюджету Асканії-Нова – біля 1 млн грн і з бюджету Присиваської ОТГ – біля 1,4 млн грн. Решта – 7,7 млн грн – розраховуємо отримати з державного бюджету. Ще 100 тис. грн має надати облдержадміністрація. Важливо, що кожна з трьох громад несе власну відповідальність за фінансування і реалізацію проєкту. Ми не відповідатимемо за них, а вони за нас. Керувати і звітувати за проєктом буде державний Офіс реформ, — пояснила Наталія Біла.

Проєкт передбачає також закупівлю та встановлення інноваційних ІТ рішень та навчання персоналу у сфері туристичних послуг, проведення інформаційних компаній.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН