Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Мирненській ОТГ ремонтують будинок культури

Концерт до Дня Соборності України 22 січня став першим святковим заходом, що прийняла велика актова зала Мирненського будинку культури після чотирирічної перерви.

У 2015 році у великій актовій залі сталася пожежа. А в 2019-му за кошти громади та за допомогою спонсорів тут було зроблено ремонт: замінено підлогу, сцену, панелі, встановлено металопластикові вікна, пофарбовано стіни та стелю (на фото). Про це розповіла начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Мирненської ОТГ Мадіна Бова. Також ремонтні роботи проводились у будинках культури сіл Преображенки (завершено ремонт покрівлі, встановлено кондиціонери для опалення) та Макарівки (утеплено, встановлено кондиціонер для опалення, замінено вхідні двері). Зараз у Преображенці святкові заходи відбуваються у малій актовій залі, що вміщує 86 глядачів. А в планах громади на 2020 рік — відремонтувати велику залу, де у 2013-му стався обвал стелі.

Мирненська ОТГ — співоча. Лише у Мирному — 7 вокальних колективів. Для юних жителів громади створено більше 20 гуртків художньої самодіяльності. На жаль, немає танцювальних колективів. У громаді дуже хочуть знайти хореографа.

— Не вистачає хореографа. Шукаємо, пишемо у коледжі, але всіх лякає сільська місцевість, — засмучується Мадіна Бова. — Хоча у нас є робота і навантаження буде. У подальшому можна було б вирішити питання з проживанням. Сільський голова завжди йде назустріч молодим спеціалістам.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН