Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині готуються до впровадження програми медичних гарантій

Відповідно до положень Закону України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” (далі – Закон) з 2020 року в Україні запроваджується програма медичних гарантій. У межах програми медичних гарантій буде визначено обсяг медичних послуг та лікарських засобів, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних тарифів.

Програма медичних гарантій буде існувати як єдина бюджетна програма для оплати всіх медичних послуг та лікарських засобів, передбачених ст. 4 Закону за відповідними напрямами. З її впровадженням змінюється механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції, за рахунок якої відбувалося утримання закладів охорони здоров’я, в межах програми медичних гарантій буде оплачуватися медичне обслуговування пацієнтів за договорами про медичне обслуговування населення (далі – договори) з Національною службою здоров’я України (далі – НСЗУ), базуючись на принципі “гроші йдуть за пацієнтом”.

Тому, 20 січня 2020 року в КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня» ХОР під головуванням директора Департаменту здоровʼя Херсонської ОДА Віктора Короленка відбулася нарада з питань підготовки до укладення договору з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року за участі народного депутата України Вікторії Вагнер та представника Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Дмитра Самофалова, а також керівників закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу та відповідальних осіб за контрактування закладу за програмою медичних гарантій.

Мета заходу: підготовка закладів до подачі заявки на укладення договору з НСЗУ, проведення консультацій щодо відповідності закладу вимогам до пакетів послуг, консультації щодо подачі заявки через smarttender, консультації щодо реєстрації суб’єктів господарювання в сфері охорони здоров’я в ЕСОЗ.

Джерело

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН