Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Значної кількості загиблої риби на дні поблизу Рибальчого не знайшли

Великої кількості загиблої риби на дні акваторії та по периметру кар’єру Херсонського морського торговельного порту поблизу Рибальчого не знайдено. Відповідні обстеження провели  9 листопада, водолази аварійного загону спецпризначення ГУ ДСНС в Херсонській області. Вони виявили лише поодинокі особини.

Водночас, за словами завідувача кафедри водних біоресурсів та аквакультури Херсонського державного аграрного університету, кандидата біологічних наук Павла Кутіщева, у водоймі спостерігаються значні мулові відкладення.

Науковці – члени робочої групи, сформованої за результатами засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, провели повторні забори рідини у декількох точках на різній глибині. Їх мета – визначити вміст у воді аміаку, сірководню та кисню. Матеріал опрацюють дві хімічні лабораторії – херсонська та одеська, результати досліджень яких згодом будуть порівняні.

«Простий гідрохімічний аналіз проводиться швидко – буквально протягом доби, – пояснив радник голови облдержадміністрації Євген Алхімов. – Аналіз на пестициди потребує трохи більше часу – близько п’яти днів».

Результати досліджень мають оприлюднити під час наступного засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією пресслужби ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН