Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини повідомила інформацію щодо кількості транспортних засобів, які розшукуються поліцією області

Нещодавно поширення в медіа набула інформація щодо кількості транспортних засобів, викрадених на території області. Проте вказані у матеріалах відомості потребують уточнення та роз’яснення.

Про це повідомляє  Фейсбук поліція Херсонської області.

“Зазначимо, що наразі підрозділами поліції Херсонщини розшукуються загалом 3314 транспортні засоби. Однак від початку поточного року лише у 21 випадку із вказаних провадження розпочато за ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України. До того ж, за 14 із цих фактів уже встановлено особи імовірних викрадачів та повідомлено їм про підозру у вчинені злочину, а також з’ясовано місце перебування зазначених транспортних засобів”, – вказано у повідомленні.

Переважна частина інших транспортних засобів розшукується поліцією у рамках кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів та колабораційної діяльності. Тобто ними незаконно заволоділи російські військові чи їх поплічники під час окупації території Херсонщини – як звільненого правобережжя, так і наразі тимчасово окупованого лівобережжя області.

“Тож закликаємо представників медіа перевіряти інформацію перед оприлюдненням, адже невідповідне її трактування може ввести громадян в оману”, – зазначили в Поліції..

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН