Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Делегація ХДУ перебуває з робочим візитом у Польщі

Делегація Херсонського державного університету на чолі з ректором Олександром Співаковським долучилася до інавгураційного заходу з нагоди початку нового навчального року у Поморському університеті в Слупську (Польща), – повідомляє пресцентр ХДУ.

Урочистості відкрив ректор Поморського університету, доктор габілітований Збігнєв Осадовський.

“Початок нового навчального року – це й підсумки, й плани, про які говорив ректор та представники сенату, це спілкування з партнерами, відзначення видатних науковців та здобутків студентів.

Вразила церемонія посвяти у студенти та докторанти, яка супроводжувалася виконанням студентського гімну та проголошенням присяги”, – зазначив Олександр Співаковський.

 

У своєму виступі ректор привітав академічну спільноту, а особливо першокурсників з початком навчального року та запевнив останніх, що вони зробили правильний вибір, обравши Поморський університет, який дуже цінує свою репутацію та робить все, щоб посилювати позиції та вплив на формування спільних цінностей у суспільстві.

 

“Це я можу підтвердити як ректор Херсонського державного університету, який має понад 10 річну історію співпраці з Поморським університетом. Ми відчуваємо підтримку, яка зросла після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну з боку громадян Польщі, а особливо – з боку освітянської спільноти. Адже наші програми подвійних дипломів, стажування та обмінів розширяються. Я тут, у Польщі ще й тому, що маю передати той біль, через який проходить наша країна, розповісти про досвід, який ми отримали у нашій боротьбі, та попередити про ту загрозу, яку несе бажання однієї країни знищити іншу, спаплюжити демократичні цінності, які українці сповідують разом з цивілізованим світом”, – наголосив Олександр Співаковський.

Також ректор ХДУ передав пану ректору Збігнєву Осадовському аутентичний подарунок – свічник з освяченими у старовинному українському храмі свічками, який є символом пам’яті, поваги до історії та віри у добро.

“Це унікальний витвір майстрів Західної України, які працюють у техніці косівського розпису, що внесений до спадщини ЮНЕСКО. Херсонський державний університет був вимушений релокуватись з півдня на захід країни та відчуває єдність нашого народу у боротьбі за свободу. І цю єдність ми відчуваємо і з Польщею. Шануючи спільну історію, ми віримо у мирне та успішне майбутнє як українських, так і польських студентів. Зі святом, спільното Поморського університету!”, – підсумував Олександр Співаковський.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН