Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ 10 років тюрми заочно отримав вирок пропагандист з Херсона, який здійснював медійну підтримку на користь рф

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом херсонського колаборанта – Геннадія Шелестенка.
Слідством доведено, що після захоплення обласного центру чоловік підтримав збройну агресію рф. За це окупаційна влада призначила його «редактором» одного з місцевих пропагандистських видань.
Встановлено, що у своїх публікаціях Шелестенко «розкручував» медійні образи окупаційного керівництва області для ілюзії його легітимності та позитивного іміджу. Просував ворожі наративи в інформаційному просторі, вихваляючи загарбників та виправдовуючи агресію рф проти України.
Засуджений брав участь у проросійських мітингах, де закликав херсонців підтримати «нову» владу, завіряючи, що «України більше не буде».
Незадовго до звільнення правобережжя області колаборант втік з міста. Наразі він продовжує створювати фейкові інформприводи та вести антиукраїнську пропаганду, «гастролюючи» росією та у тимчасово захоплених регіонах України.
Завдяки СБУ, суд визнав Шелестенка винним за ч. 6 ст. 111-1 (здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, або окупаційною адміністрацією) Кримінального кодексу України і призначив йому покарання 10 років позбавлення волі заочно.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Джерело – управління Служби безпеки в Херсонській області.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН