Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нововоронцовській громаді витратили 2,5 млн гривень на мистецьку освіту та діяльність будинків культури, 250 тисяч на дрони

Про це стало відомо на черговому засіданні робочої групи “Прозорість і підзвітність”, оприлюднив це Володимир Літвінов, начальник Бериславської РДА в своєму телеграм-каналі

Робочою групою заслухано Андрія Селецького начальника Нововоронцовської селищної військової адміністрації зі звітом про використання бюджетних коштів за І півріччя 2024 року.

«У громаді на надання спеціалізованої освіти мистецькими школами» Комунальний заклад “Нововоронцовська школа мистецтв” – 842,5 тис гривень, а також забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів» – 1716,1тис грн”, – вказано в повідомленні.

Також під час засідання розглянули звіт з таких питань:
Закупівлі товарів, робіт і послуг та використання бюджетних коштів на виконання бюджетних програм за І півріччя 2024 року Нововоронцовською територіальною громадою.
Використання станом на 01 жовтня 2024 року Нововоронцовською територіальною громадою залишків коштів загального та спеціального фондів місцевого бюджету, які утворилися на кінець 2023 року.

Так, протягом січня-червня 2024 року видатки загального фонду бюджету Нововоронцовської селищної територіальної громади профінансовані у сумі 63 501,5  тис грн. зокрема:


«Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню» Профінансовано Комунальне некомерційне підприємство “Нововоронцовська центральна лікарня” -1793,6 тис. грн.
«Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги»  – 1332,6 тис. грн.
«Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю» – 2192,8 тис грн.,
«Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги» – 22,3 тис грн.
«Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення » – 542,9 тис грн.           «Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства» – 1069,0 тис грн.
«Організація благоустрою населених пунктів» – 660,7 тис грн.
«Здійснення заходів із землеустрою» – 45,0 тис грн.
«Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» – 36,6 тис грн
«Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха» – 93,2 тис грн.
«Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони» – 61,3 тис. грн.
«Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл»  – 529,9 тис грн.

«Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами» Комунальний заклад “Нововоронцовська школа мистецтв” – 842,5 тис грн.
«Інші програми та заходи у сфері освіти»– 73,8 тис грн.
«Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів» – 1716,1тис грн.

Інші субвенції з місцевого бюджету – 250,0 тис грн. а саме на придбання безпілотних авіаційних комплексів.
Інші субвенції з місцевого бюджету – 467,4 тис грн «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів» кошти перераховані військовій частині для придбання безпілотних авіаційних комплексів.

“Робочою групою звіти прийнято до відома. Рекомндовано розглянути можливість надання у ІІ півріччі 2024 року за рахунок коштів місцевого бюджету матеріальної допомоги при мобілізації до лав Збройних Сил України та одноразової допомоги сім’ям Захисників та Захисниць, які перебувають на службі у Збройних Силах України”, – повідомив Володимир Літвінов, начальник  Бериславської  РВА.

Нагадаємо, що очільником Нововоронцовської громади є Андрій Селецький.

Минулого року Андрій  Селецький задекларував 730 019 гривень зарплати на посаді начальника Нововоронцовської  селищної військової  адміністрації.

Дивіться відео, як діти на деокупованій Херсонщині навчаються в підземній школі в нашому телеграм-каналі:

https://t.me/ukrpivden/27126

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН