Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Музейники Херсона ідентифікували 122 картини, викрадені під час окупації міста

Ідентифікація вкрадених творів мистецтва триває. Цей кадр сюжету, знятого окупантським каналом у серпні 2023 року в Центральному музеї Тавриди, допоміг ідентифікувати чергову вкрадену роботу, 122 за рахунком.  Це робота – Надія Андрєєва (1947-2011). З лялькою. Серія «Моя дочка». 1981. Папір, кольорова цинкографія, – повідомили в Херсонському художньому музеї.


Російська художниця була графіком і працювала переважно у галузі ліногравюри, офорту, ксилографії, автолітографії, шовкографії. Викладала у дитячій художній школі. В музейній колекції були представлені ще дві роботи Андрєєвої з серії «Моя дочка», можливо, вони також стоять десь поруч на полицях імпровізованого фондосховища, спорудженого в концертній залі кримського музею.
 Загальний рахунок:
122 — кількість ідентифікованих творів мистецтва, вкрадених російською окупаційною владою з Херсонського художнього музею у 2022 році, загальна кількість незаконно вивезеного перевищує 10 тисяч музейних експонатів.
121 — кількість творів, які перебувають в окупованому Криму, в сімферопольському Центральному музеї Тавриди.
1 — робота, точне місцезнаходження якої невідомо, але є підтвердження з боку окупантів, що шедевр перебуває в їхніх руках.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН