Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Художники-переселенці представлять картини на виставці в Одесі

Вони думали, що розчавлять нас. Вони не врахували, що під тиском народжуються алмази” — Петро Конопля, ЗСУ, 22 липня 2022 року.

Одеський музей західного і східного мистецтва та Арт-майстерня “Bloom” запрошують на мистецьку виставку “Під тиском”, яка відкриється 19 липня 2024 року о 16:00, яка пропонує особливий візуальний погляд на картини внутрішньопереміщених художників, що відображають емоції та почуття воєнних реалій України.

Під натиском складних обставин народжуються алмази. Це твердження стало лейтмотивом події, яка демонструє, як мистецтво може бути потужним засобом висловлювання в умовах війни, як зазначає куратор виставки, Андрій Любов.


Шість художників представлять свої роботи, які рефлексують над подіями війни.


Виставка пропонує зміну візуального сприйняття картин, підносячи їх над простором та створюючи відчуття безпосереднього занурення у світ митців. На відкритті виставки відбудеться перформанс за участю авторів, що додатково підкреслить глибину та значущість представлених робіт.


Глядачі матимуть змогу поспілкуватися із митцями та дізнатися більше про процес створення їхніх творів. Проєкт фінансується Goethe Institute та the House of Europe, що підкреслює важливість культурного обміну та співпраці між Україною та Європою. Ця міжнародна підтримка надає додаткове значення проєкту, сприяючи його впливу на широку аудиторію.


Виставка відбувається завдяки Одеському музею західного і східного мистецтва, Музею сучасного мистецтва Одеси, та Арт-майстерні “Bloom”.

Подію підтримано Департаментом культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської області, Департаментом культури міжнародного співробітництва та європейської інтеграції одеської міської ради. Партнери проєкту: “Вина Світу”, Art Chili та Nesterenko Gallery. Виставка проходитиме в Одеському музеї західного та східного мистецтва, вул. Пушкінська 9, другий поверх, з 19 липня по 2 серпня 2024 року. Відкриття о 16 годині. Куратор: Андрій Любов Митці: Олександр Танасюк, Катерина Білетіна, Дмитро Журавель, Галина Безверхня, Гліб Мардеросянц, Владислав Ламаш.

“Запрошуємо всіх зацікавлених долучитися до цієї важливої події та підтримати українське мистецтво, створене в умовах тиску і боротьби. Ваш візит стане свідченням важливості мистецького голосу в часи кризи. Приєднуйтесь до нас і відчуйте силу мистецтва, народженого під тиском!”, – зазначили організатори виставки.

Читайте на  сайті:

Велогонка на підтримку ВПО з Херсонщини триває: новокаховчанин планує проїхати дистанцію у 3492 км за 23 дні

Дивіться відео: 54-й обмін: з полону повернули ще 95 українських захисників (17.07.2024), – Мінреінтеграції

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН