Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Курорти Херсонщини не пристосовані для людей з інвалідністю

Жоден готель чи пансіонат у курортній зоні Херсонської області повноцінно не обладнаний для перебування там людей з інвалідністю

Про це повідомляє кореспондент Депо. Херсон.

На курортах Херсонщини немає жодного пансіонату або готеля, де люди з проблемами опорно-рухового апарату змогли б повноцінно відпочити.

Про цю проблему говорила керівник громадської організації “Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю” Яна Лебєдєва під час засідання Комітету при Херсонській ОДА щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

“Цього року до мене зверталися немало знайомих людей, які пересуваються на візках, з проханням порадити місце відпочинку на Херсонщині, на Чорноморському або на Азовському узбережжі, де така людина змогла б перебувати більш-менш комфортно. На жаль, я не знайшла варіантів. Пандуси є багато де, але та ж пляжна інфраструктура зовсім не пристосована. Є і чимало інших незручностей”, – каже Яна Лєбєдєва.

Начальник Управління архітектури та містобудування Херсонської ОДА Григорій Ходін, який також брав участь у засіданні комітету, сказав, що повідомить про такий стан справ місцеву владу у курортній зоні області. Але зазначив, що у цій ситуації у місцевої влади мало можливостей, бо більшість місць для розміщення відпочивальників перебувають у приватній власності.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН