Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина візьме участь в розробці Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Херсонщина має взяти активну участь в розробці Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

На цьому під час засідання селекторної наради наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

“Безбар’єрність це не тільки про встановлення пандусів, а це про рівні можливості для всіх громадян реалізувати себе у будь-якій сфері життя суспільства. Херсонщина має взяти активну участь в розробці Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні”, – наголосив Дмитро Бутрій.

За словами начальника управління містобудування та архітектури ОДА Григорія Ходіна, роботу над розробкою Стратегією координує урядова міжвідомча робоча група, до якої входять 11 Міністрів, народні депутати, представники Офісу Президента, державних органів влади, Національного інституту стратегічних досліджень, громадськість та експерти.

Тож безбар’єрність – це всебічна державна політика, поділена на 6 основних напрямків:

суспільно-соціальна;

освітня;

економічна;

громадянська;

цифрова;

фізична.

Так, відповідальні структури ОДА долучилися до розробки презентації стратегії, й вже 18 лютого нададуть власні програми заходів безбар’єрності.

Зазначимо, що для забезпечення рівного доступу усіх жителів Херсонщини до об’єктів соціальної інфраструктури, на етапі формування переліку об’єктів, запланованих до реалізації у рамках програми “Велике будівництво”, здійснюється моніторинг стосовно дотримання вимог інклюзивності будівель. Надалі це допоможе створити комплексний інклюзивний простір та забезпечити спеціальні потреби у доступі різних груп населення ще на етапі виконання будівельних робіт.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН