Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині в Чаплинському районі зводиться вітроелектростанція – набільша в регіоні

У Чаплинському районі Херсонської області на території Присиваської ОТГ зводиться найбільша в регіоні вітроелектростанція, загальна потужність якої 250 МВт. Обсяг інвестицій – 460 млн євро. Очікується, що майбутня вітроелектростанція, генеруватиме електроенергію для близько 100 тисяч домогосподарств Херсонської області.

Про це Суспільному розповів голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський.

“Це найбільше будівництво в Україні на даний час. Зараз тут працює Сивашенергопром – це компанія, яка у нас зареєстрована і сплачує податки. Більшість працівників – місцеві жителі. Для забезпечення даного будівництва сотні людей з наших населених пунктів, на різних посадах працюють. Вони отримують дуже пристойну зарплату”.

Головний інженер Сиваської вітростанції розповідає, що пусконалагоджувальні роботи розпочали тут у травні 2012 року, потім уклали договір з енергоринком і за ліцензією на виробництво вітряної електроенергії почали її продавати через Укренерго.

“Наше обладнання – це 16 машин американських машин ЮСВ-100 номінальною напругою 107 кв. Вони були вироблені Південмашем за американською ліцензією. Абсолютно все – турбіна і башта, і генератори, і лопасті. Також тут є обладнання і норвезького виробництва”, – розповідає головний інженер Сиваської вітростанції Микола Пономаренко.

Начальниця офісу обслуговування інвесторів Херсонської облдержадміністрації Тетяна Ужвій розповіла, що об’єкт вже зведено на 50 відсотків.

“На узбережі озера Сиваш на замовлення новезької компанії NBT зводиться вітроелектростанція. Генеральний підрядник – китайська компанія. Там вже стоять близько 30 вітряків, а загалом буде стояти 64 вітрогенератори висотою по 120 метрів кожен”.

На Херсонщині вже збудовано 7 вітроелектростанцій, загальною потужністю 337 мегават у Скадовському , Каланчацькому та Чаплинському районах.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

 

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Радоваться нечему!!! Производить и продавать электроэнергию государству по 5 грн/кВт, а покупать по 2 грн. Три пути развития ситуации: из-за несбалансированности цен загибается энергетика Украины, при поднятии отпускных цен огромная проблема экономики, отказаться от ранее обещанных закупочных цен на “зеленые киловатты” вой разнообразных инвесторов. Развиваем “зеленую энергетику” на данных условиях – !!!!!!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН