Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині протягом 9 місяців 2024 року до відповідальності за адмінкорупцію притягнуто 30 посадовців

Упродовж 9 місяців поточного року органами прокуратури Херсонської області проаналізовано 63 проєкти протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. З них 60 отримали погодження, кілька справ було повернуто на доопрацювання.
Прокурори брали участь у розгляді судових справ, за результатами яких до відповідальності притягнуто 30 посадовців. Серед них – державні службовці, посадовці місцевого самоврядування, депутати місцевих рад та правоохоронці.
Зокрема, Херсонським міським судом визнано винним одного з керівників комунального підприємства за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 2 ст. 172-7 КУпАП) і накладено на нього штраф. Крім того, йому було оголошено догану. Він підписав договір про надання послуг підприємству зі своїм батьком та преміював брата, який працював на тому ж підприємстві.
Також прокурори відстояли в суді першої та апеляційної інстанцій позицію щодо притягнення до відповідальності начальницю відділу соціальної роботи виконавчого органу місцевої ради, яка одночасно виконувала платні замовлення для двох приватних компаній. Її оштрафували, а понад 160 тисяч гривень незаконно отриманих коштів було конфісковано на користь держави.
За цей період, за участю прокурорів, судами прийнято рішення про конфіскацію незаконних доходів у кількох подібних справах на загальну суму понад 230 тисяч гривень, які сплачені до державного бюджету у повному обсязі.
Прокурори Херсонської обласної прокуратури продовжують активну роботу в цьому напрямку. Наразі в судах області розглядаються 14 протоколів вказаної категорії, один із яких складено Національним агентством з питань запобігання корупції.
Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН