Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть двох жителів Херсонщини, які обійняли керівні посади у створеній окупантами «Херсонській залізниці»

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти щодо двох жителів регіону за фактом добровільного зайняття посад у незаконному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що обвинувачені, віком 33 та 48 років, у липні 2022 року добровільно обійняли посади так званих «першого заступника начальника» та «заступника» у незаконному воєнізованому формуванні — Херсонском отряде военизированной охраны». Підрозділ діяв у складі окупаційного «Государственного унитарного предприятия «Херсонская железная дорога».

На псевдопосадах чоловіки керували підпорядкованими формуваннями, зокрема й особовим складом. Один з них організовував охорону товарів, вантажів та об’єктів залізничного транспорту, контролював зберігання і використання зброї та боєприпасів, забезпечував підрозділ стрілецькою зброєю.

Інший керував особовим складом пожежно-технічної частини та начальниками пожежних потягів. Він організовував роботу з пожежної безпеки, контролював бойову готовність спецтехніки, обладнання, а також забезпечував їх постійне обслуговування, ремонт і зберігання. Відповідав за заходи щодо підвищення рівня бойової готовності підрозділів.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН