Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аби голос України звучав гучно: директорка Художньої школи Юлія Сліпіч показала світові виставку малюнків дітей з Херсона

Юлія Сліпіч, мисткиня, багато років очолює Дитячу художну школу в Херсоні. Разом з колективом однодумців вчили любові до мистецтву. Війна зруйнувала всі плани, рятуючись від війни, вона з родиною виїхала в Чехію.

“Ми не тідьки зберегли школу, але і могли підтримувати колектив, зберегти від ворогів – і працювати”, – розповідає Юлія Сліпіч, заслужена діячна мистецтв України, професорка. директорка КЗСМО «Дитяча художня школа» Херсонської міської ради.

Відновивши роботу дистанційно художньої школи, колектив створив масштабний міжнародний проєкт на підтримку України.

“Виставку дітей «Я малюю мир» з Херсона побачили в 20 країнаїх світу на 35 майданчиках. Голос України звучав”, – розповідає директорка.

Дитяча художня школа в Херсоні зараз в зоні обстрілів, була розграбована російськими окупантами. Дистанційний формат роботи розширив можливості для відвідування дітей з маленьких міст і сіл Херсонщини. На міжнародних конференціях мисткиня ділиться досвідом з колегами з інших країн.

“Ми проводимо и міжнародні конфереції вони присвячені Україні. Такі заходи популяризують нашу культру”, – додає директорка.

Юлія Сліпіч, розуміє силу мистецтва, любов до якого було закладена їй змалечку донька Софія, після закінчила успішно українську школу, теж вирішила зв’язати свою долю з мистецтвом і саме в Україні. Її вибір підтримала родина. Софія створила мистецький проєкт з дизайну одягу на підтримку України, присвячений темі Каховської ГЕС. Тема мистецького проєкту була обрана не випадково. Через теракт російських військових на Каховській ГЕС було втрачено місце, де збиралася їх велика родина, – дача на лівобережжі Дніпра. Це сум за минулим життям.

“Це місце, де збиралася наша родина. Дача це наш рай був, тільки звільнять лівий берег ми будемо все відновлювати, а поки займаємося квітами і красою в місті, де ми живемо в Чехії”, – каже Юлія.

Вона розповідає про свій досвід перебування в Чехії, де вона займається з українськими дітьми у волонтерському центрі, аби ті не втрачали культурний зв’язок з рідною Україною.

“Ми не уявляємо своє життя без України, ми обов’язково повернемося, але нам треба повернути і дітей”, – додала Юлія Сліпіч.

Відео створено за підтримки Волинського пресклубу.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН