Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХНТУ взяв участь в міжнародному проєкті «Ремесла як форма стійкості»

В липні митці, креативні підприємці, ремісники з різних куточків України зібралися в унікальному центрі розвитку візерункового текстилю м.Глиняни, Львівської області, де проходив проєкт «Ремесла як форма стійкості» (Україна-Хорватія-Італія).


ХНТУ, який вже більше 60 років відіграє провідну роль у розвитку кадрового потенціалу для текстильної та легкої промисловості України, також долучився до проєкту. Перша проректорка ХНТУ, Марія Артеменко, разом з іншими учасниками, більшість яких ВПО, не тільки взяла участь у творчих майстер-класах, тренінгах з креативного підприємництва і навчальних екскурсіях, але й прочитала лекцію «Херсонський національний університет – осередок текстильної стійкості».


 Херсонщина також була представлена «кам’яними вишиванками» Тетяни Євсеєвої і ательє випуску килимів Vandra Rugs, яке переїхало у м.Косів з окупованої Нової Каховки.


Надихаючись творчістю та культурою місцевих громад, учасники проєкту створили власні нові роботи і представили на Фестивалі ремесл килимки, гобелени, крайки, герасівки, прикраси, рушники, авторські ляльки й сувеніри. Відбувся також показ колекцій автентичного й сучасного стилізованого одягу та творчих робіт-костюмів, виготовлених під час проєкту Марією Артеменко й Ельмірою Бєляловою. Незважаючи на всі виклики та важкі випробування, українські митці створюють сучасний культурний простір і надихають місцеві громади на подальший розвиток креативних індустрій


Найкращі витвори учасників проєкту, в тому числі Марії Артеменко, будуть продемонстровані в м.Матера (Італія) в 2025 році.


Організатори проєкту: ГО «Центр суспільних інновацій», : Culture Hub Croatia “Platform for Education, Creativity and Development through Culture” (Хорватія), Materahub (Iталія). Проект реалізується за підтримки фонду ІЗОЛЯЦІЯ, Trans Europe Halles та Malý Berlín та співфінансується ZMINA.

Джерело_ ХНТУ

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Професорка ХНТУ завершила стажування у Шведському університеті

Дивіться відео на сайті інформаційного видання “Український південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН