Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХДУ взяли участь в міжнародній експедиції з вивчення флори курганів на Київщині та Житомирщині

Завершилась експедиція кафедри ботаніки Херсонського державного університету, присвячена вивченню літньої флори захисних земляних валів Київщини та курганів Лісової зони України, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Серед учасників конференції від ХДУ: Іван Мойсієнко, завідувач кафедри ботаніки, професор, доктор біологічних наук, Заслужений діяч науки і техніки України, Надія Скобель, аспірантка кафедри ботаніки, стажерка Варшавського університету, Олена Щепелева, студентка IV курсу кафедри ботаніки, Людмила Чабанова, студентка ІІІ курсу кафедри ботаніки, Емілія Хейнзел (Emilia Heinzel), стажерка кафедри ботаніки ХДУ, студентка Геттінгенського університету імені Георга Августа (нім. Georg-August-Universität Göttingen). А також Ніна Диренко, партнер кафедри ботаніки по участі у Архітектурному Венеційському бієнале та програмі “30 %”.

Як розповів завідувач кафедри ботаніки ХДУ Іван Мойсієнко, досліджено вали на території Білогородської, Васильківської, Макарівської, Феодосійської та Циблівської територіальних громад Київської області.

“Виявлені численні знахідки раритетних степових видів рослин на них. Також була досліджена літня флора 17 курганів на території Житомирської та Київської областей. Також було здіснено близько 20 описів рослинності та закладено 4 трансекти через вали. Експедиція планувалася завчасно на 8 – 14 липня 2024 року. Її учасники добиралися з Німеччими, Польщі, Херсонської області та Одеси, то ж ми не могли її перенести і довелося працювати в умовах неймовірної спеки. Однак ми справилися!”, – прокоментував Іван Мойсієнко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН