Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХНТУ підписав меморандум про співпрацю з польським університетом, – ректорка

У Польщі стартувала робота Міжнародної конференції “Х Україно-польські наукові діалоги” у м.Бидгощ. Організаторами конференції є Хмельницький національний університет та Університет Казимира Великого. Серед  учасників – Херсонський національний технічний університет, який активно розиває зв’язки на міжнародному рівні.

“Під час Х Міжнародної конференції «Українсько-польські наукові діалоги» ми з ректором Університету Казимира Великого, Яцеком Возни, скріпили підписами наміри про співпрацю.

Впевнена, що ця угода стане міцним фундаментом для розвитку спільних проєктів, академічних програм і дослідницьких ініціатив, які збагатять обидві наукові спільноти.
На тлі процесів, що відбуваються в наших країнах, хочу відмітити, що наше співробітництво є прикладом того, як наука може об’єднувати народи, сприяти взаєморозумінню та зміцненню добросусідських відносин. Вірю, що попереду нас чекають численні успіхи та спільні досягнення”, – зазначила Олена Чепелюк, ректорка ХНТУ.
Університет Казимира Великого в Бидгощі — класичний заклад вищої освіти у польському місті Бидгощ. Співпраця українського та польського вишів  – це нові можливості для двох  освітніх закладів.
відбулося 12 червня урочисте відкриття  міжнародної конференції.
“Українська делегація  вбрана урочисто у вишитий одяг”, – зазначила Марія Артеменко, перша проректорка ХНТУ.
..
Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН