Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині через різні шахрайські схеми громадяни втратили понад 140 тисяч гривень

За останні дві доби після спілкування з «банківськими» шахраями троє жителів Херсона втратили усі заощадження, – повідомляє Поліція Херсонщини. 


60-річна жінка та 68-річний чоловік позбулися грошей після телефонної розмови з нібито представниками служби безпеки банків. Невідомі розповіли заявникам, що їхні рахунки заблоковано, а для їх розблокування потрібно назвати свої персональні дані, реквізити та PIN-коди від карток. Отримавши доступ до банківських рахунків жертв, шахраї зняли з картки жінки 72 тисячі гривень, а чоловік втратив понад 28 тисяч гривень.


За такою ж схемою втратила свої заощадження і 63-річна херсонка. Жінці подзвонив нібито співробітник банку і повідомив про можливі шахрайські схеми з її карткою. Щоб уникнути втрати коштів, він попросив її перекинути всі свої заощадження на іншу картку, реквізити якої надав. В подальшому через мобільний додаток заявниця перерахувала шахраю 20 тисяч гривень.


Ще троє мешканців обласного центру стали жертвами шахрайської схеми «знайомий просить у борг». Потерпілим у месенджерах надходили повідомлення від друзів, які просили гроші в борг. Не перевіривши інформацію, заявники перерахували зловмисникам від 2000 до 16000 гривень. Згодом люди дізналися, що сторінки знайомих «взламали» шахраї.
За усіма фактами працівники поліції розпочали провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН