Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із держбюджету виділять кошти місцевим громадам для придбання житла ветеранам: хто отримає

Врегульовано окремі питання виплати грошової компенсації за житло деяким категоріям ветеранів та їхніх родин. Про це відзвітували на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.


Йдеться про зміни до урядових постанов від 28 березня 2018 року № 214 та від 18 квітня 2018 року № 280, якими врегулювано окремі питання надання грошової компенсації для придбання житла. Відповідне рішення Кабмін ухвалив  30 травня.

Це стосується ветеранів війни з-поміж ВПО, які захищали територіальну цілісність України, та осіб з інвалідністю I-II груп з-поміж учасників бойових дій на території інших держав. А також членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, яким призначено грошову компенсацію відповідно до постанов № 214 та № 280.


Зокрема, передбачається субвенція із держбюджету місцевим бюджетам для виплати грошової компенсації для придбання житла таким особам.

Відповідні отримувачі бюджетних коштів мають придбати житло протягом одного року (окрім випадків, коли, до прикладу, особа проходить службу у Силах оборони, перебуває на тривалій реабілітації або перебуває в полоні).


Зазначені зміни дозволять забезпечити ефективне використання державних коштів в умовах воєнного стану та реалізацію принципу соціальної справедливості щодо тих осіб, які потребують житла.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН