Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засуджено до 14 років тюремного строку колишніх поліцейських на Херсонщині: пішли на співпрацю з окупантами

Зрадники-поліцейські. За матеріалами СБУ суд визнав винними двох колишніх поліцейських з Херсонщини, які в умовах війни перейшли на бік ворога та погодились посилити так званий «силовий блок» окупантів на тимчасово окупованій території області, – повідомляє  управлінян Служби безпеки в Херсонській області.


За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення засуджені добровільно вступили до створеного агресором «главного управления мвд Херсонской области».
Один з них був призначений так званим «временно исполняющим обязанности командира комендантского взвода» у «Скадовском районном отделе полиции», інший фігурант став «помощником дознавателя отделения дознания» «Голопристанского районного отделения полиции».
На цих «посадах» зловмисники виконували завдання окупантів щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору на території регіону.

Слідчі СБУ кваліфікували дії зловмисників за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. На підставі зібраних доказів суд заочно призначив зрадникам покарання у вигляді 13 та 14 років тюрми.


Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Дивіться, як на лівобережжі Херсонщини знищено укріплення російських військових прикордонниками:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН