Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аграрії із прифронтових та постраждалих територій безоплатно отримають насіння соняшника

 

Допомогу пропонують фермерам, які раніше подавали заявки через Державний аграрний реєстр (ДАР) на одержання насіння кукурудзи, проте для них не вистачило запасів вказаної культури. Про це повідомляє Урядовий портал.

До 40 посівних одиниць (одна посівна одиниця – це 150 тисяч насінин) соняшника зможуть отримати агровиробники, що обробляють від 5 до 500 гектарів у таких областях:

• Дніпропетровській,

• Київській,

• Сумській,

• Харківській,

• Чернігівській.

Подавати нову заявку через ДАР не потрібно. Організатори самі контактуватимуть із тими, хто подавав заявки на отримання насіння кукурудзи.

Загалом компанія «Лідеа Україна» через Програму USAID АГРО передасть аграріям 2858 посівних одиниць соняшника. Організацію доставки забезпечить Всеукраїнська асоціація громад.

За попередніми прогнозами, урожай, зібраний із безоплатно наданого насіння, принесе аграріям приблизно 360 мільйонів гривень виторгу. Це сприятиме відновленню агровиробництва у постраждалих від війни громадах..

Дивіться відео, як на Херсонський державний агарно-економічний університет провів День відкритих дверей у дендропарку Кропивницького:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН