Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині СБУ повідомила про підозру ще трьом колаборантам, які вступили на службу до окупаційного «мвс рф»

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще трьох мешканців Херсонщини, які працевлаштувались до окупаційної поліції на захоплених росіянами територіях області.
У лавах ворожої силової структури ворожі поплічники виконували вказівки свого «керівництва», забезпечуючи діяльність незаконного правоохоронного органу, – повідомляє пресслужба установи.
За даними слідства, двоє фігурантів «посилили» так званий «силовий блок» ворога у місті Скадовськ на посадах «полицейского комендантского взвода» та «конвойного отделения конвоирования» райвідділу «псевдоустанови».
Зловмисники брали участь у незаконних затриманнях патріотично налаштованих громадян. Проводили обшуки в їх помешканнях з метою збору «доказів» їх співпраці з українськими військовими.
Третій фігурант «будував» кар’єру «правоохоронця» у селі Новотроїцьке Генічеського району на посаді «оперативного дежурного».
Підозрюваний вів облік незаконно доставлених у «відділок» місцевих мешканців, контролював пропускний режим, відбирав пояснення у громадян, які звертались із заявами, приймав повідомлення про скоєння «злочинів та правопорушень», реєстрував їх.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Заходи з документування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН