Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи бере участь представник Херсонщини: про злочини російської армії потрібно розповідати світові

Фото Укрінформ.
У Страсбурзі, в Палаці Європи, розпочалася 46-та Сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Європи. Участь у заході бере делегація з України. Конгрес об’єднує приблизно 600 представників національних делегацій з більш ніж 130 000 органів місцевих та регіональних влад 46 держав-членів Ради Європи. Україна стала членом цієї організації у 1995 році, що відкрило нові можливості для співпраці та обміну досвідом у сфері місцевого самоврядування та регіонального розвитку.
В перший день відбулися засідання всіх трьох Бюро Палат і політичних груп. На цих засіданнях обговорювалися питання порядку денного майбутніх планерних засідань Сесій Конгресу. Під час обговорення розглядалися різні пропозиції членів делегацій країн Європи.  Серед членів української делегації є і представник з Херсонщини – міський голова Нової  Каховки.
Нова  Каховка перебуває і досі під окупацією російських військових. У місті постійно проблеми зі світлом, водою, газом.
“Проходять постійно заходи з фільтрації серед місцевого населенння. Про злочини російської армії потрібно розповідати всьому світові, – говорить  Володимир Коваленко, міський голова м. Нова Каховка, представник Української делегації.
Сьогодні на Конгесі  було озвучене і питання незаконної  депортації українських дітей  в рф.
 Це актуальне питання для Херсонщини. З початку року Херсонщина змогла повернути 44 дитини з окупованої території армією рф.
Автор – Олексій Кравчук/Український південь.
 Читайте на сайті:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН