Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині загинув військовий з Черкаської області

Захищаючи український південь загинув воїн 126-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ молодший сержант Дмитро Порожній, –  повідомили в Регіональному управлінні Сил територіальної оборони “Південь” ЗС України.
 
Дмитро родом з селища Лисянка, що на Черкащині. Ще в 19 років хлопець вирішив доєднатися до лав війська та підписав контракт. Служив у 35-ій окремій бригаді морської піхоти, захистив берет кольору морської хвилі.
— Діма – людина з великої літери. Справжній патріот свої країни. Був прекрасним сином, братом, другом. Мріяв, планував своє майбутнє після війни, але ж як сталося… — діляться спогадами близькі загиблого.
У 2019-му році захисник виконував бойові завдання на Донецькому напрямку.
Після звільнення з війська Дмитро жив та працював в Одесі. Захоплювався IT-сферою. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення ворога, одразу пішов до тероборони.
Був командиром відділення в окремому батальйоні 126-ої бригади Сил територіальної оборони. З грудня 2022-го разом з побратимами боронив Миколаївщину та Херсонщину.
— Діма був доброю людиною з великим серцем. Життєрадісний, відповідальний, завжди знав, чого хоче, та досягав своїх цілей. Він казав: «Готуємося до найгіршого, а краще саме прийде». Був справжнім патріотом України, з перших днів пішов захищати, не міг просто сидіти вдома. Завжди говорив: «Я там потрібен, я знаю, що робити». Діма був чудовим командиром, завжди переживав за «своїх хлопців» більше, ніж за себе. Мужньо виконував свій обов’язок та попри все, у нього завжди було «все добре», — розповіла кохана загиблого воїна.
Молодший сержант Дмитро Порожній загинув 8 серпня 2023 року поблизу селища Козачі Лагері на Херсонщині під час виконання бойового завдання з форсування річки Дніпро. Ворожий снаряд потрапив у човен, захисник отримав смертельне осколкове поранення.
Вдома на Дмитра чекали батьки, молодша сестра та цивільна дружина.
Великі Лицарі в нашій пам’яті – продовжують спротив!
 Дивіться відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь” з битви ЗСУ за лівий берег Херсонщини.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН