Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зацікавити співбесідників та не боятись почути “ні”: у межах першої STEM-екосистеми в Україні відбувся вебінар, присвячений нетворкінгу

Фахівчиня Startup Wise Guys прочитала лекцію про нетворкінг для українських дівчат

“Нетворкінг — це неконтрольована  річ. Ти не можеш спланувати на наступний місяць 50 крутих знайомств чи пропозицію доєднатися до нового проєкту. Однак чим більше ти займаєшся нетворкінгом — тим прогнозованішим стає його результат”, — на цьому наголосила Марія Тінтул, керівниця відділу розвитку бізнесу у Startup Wise Guys, під час вебінару “Чому важливо займатися нетворкінгом із шкільної лави? Важливо не тільки, що ти знаєш, а й кого ти знаєш”.

Подія відбулась 20 березня і стала першим заходом в межах запуску першої в Україні STEM-екосистеми від проєкту STEM is FEM.

 

Спікерка розповіла про те, чому нетворкінг важливий для професійного розвитку та як користуватися цим інструментом. Зокрема, Марія зазначила: заходити в кімнату повну незнайомців та заводити з ними розмови — в тій чи іншій мірі це стрес для будь-якої людини. Однак з практикою цей процес стає легшим.

Лекторка порадила слухачкам ще вдома тренуватися цікаво розказувати про себе з трьох позицій: як про особистість, як про фахівчиню та як про представницю ком’юніті/організації. Адже від того, наскільки добре їх запам’ятають нові знайомі, залежить вся подальша комунікація.

Марія також підкреслила: під час нетворкінгу не всі люди автоматично підходять одне одному — і це нормально.

“Всі можливості в своєму житті треба створювати самостійно. Важливо бути проактивним: виходити в світ, спілкуватися з людьми і не боятися, що вам скажуть “ні”. Ви не сподобаєтесь всім — але знайдете “своїх” людей, з якими будете створювати круті проєкти”, — поділилась спікерка.

У межах запуску ком’юніті STEM is FEM проведе ще дві відкриті події. Під час них учасниці зможуть дізнатися більше про екосистему, її спільноти та активності, а також послухати лекції від українських фахівців.

“Наша мета — супроводжувати дівчат, зацікавлених у науці та технологіях, від школи до першої роботи. Ми успішно провели перший воркшоп. І попереду — ще більше таких подій від українських та закордонних експертів, готових ділитися власним досвідом і знаннями, підтримувати і направляти молодь,” — пояснює ініціатор STEM is FEM Сергій Токарєв.

Наступний вебінар — “Як знайти першу роботу: різні шляхи і підходи”. Його спікеркою стане Вікторія Наливайко, CEO та засновниця IT-рекрутингової платформи BazaIT. Експертка розкаже про те, як оформити резюме, знайти компанію мрії та потрапити туди на стажування. Захід відбудеться 3 квітня, початок — о 17:00 за Києвом. Зареєструватись на нього можна за посиланням.

STEM is FEM – перша STEM-екосистема в Україні, яка обʼєднує організації, людей та ідеї, що взаємодіють для популяризації освіти та карʼєри в галузях науки, технології, інженерії та математики. У 2023 році Міністерство закордонних справ України нагородило проєкт званням “Почесний амбасадор України в сфері науково-освітньої дипломатії”. STEM is FEM був ініційований українським ІТ-підприємцем та співзасновником інвестиційної групи Roosh Сергієм Токарєвим.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН