Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні завершено опалювальний сезон: завдяки гуманітарним вантажам городяни зимували в теплих квартирах

Опалювальний сезон пройдено. Час підводити підсумки. Констатуємо факти – незважаючи на постійні руйнування внаслідок обстрілів критичної інфраструктури, ремонти теплотрас, відсутність певної кількості жильців у будинках – у квартирах херсонців, що залишились у місті, – тепло є. Так, не у всіх будинках можливість налагодити процес постачання тепла по максимуму, але враховуючи ситуацію, зроблено було все можливе, щоб херсонці не мерзли.

Херсонські комунальники знають, завдячуючи чиїй допомозі їм вдалося подати тепло у квартири мешканців прифронтового міста. Ще наприкінці 2023 року у Херсон був доставлений водогрійний котел КВ-11.63 МВт. Його отримало Херсонське міське комунальне підприємство «Херсонтеплоенерго». Кілька тисяч херсонців завдяки цьому обладнання зимували у теплі.

Котел у Херсон було доставлено у рамках проекту «Підтримка непродовольчими товарами (SNFI) у зимових умовах та відновлення критичної інфраструктури централізованого теплопостачання в Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях» за фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги та Гуманітарного фонду для України (UHF)

У гуманітарному вантажах, які надходили у Херсон по цьому проекту протягом кількох зимових місяців, були необхідні інструменти та обладнання, які дозволили комунальному підприємству без особливих ускладнень пройти цей важкий зимовий сезон.  Спеціалісти КП «Херсонтеплоенерго» отримали – теплолічильники, водолічильники, вимірювальне обладнання, лічильники газу, а також технічне обладнання – інверторні зварювальні апарати і все необхідне для постійного ремонту теплотрас.

Критично необхідний для міста вантаж передавала комунальному підприємству громадська організація «Ліга соціально відповідальних жінок».

Іноді пошуки обладнання нагадували квест – знайти, домовитись, організувати перевезення, і все це зробити швидко – це робота для людей, що 24 години на добу відпрацьовують поставлену задачу. Керівник ГО Наталя Кравець, сказала, що завдяки потужній команді, їм вдається це робити.

Авторка – Оксана Борисова.

Фото авторки.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У Нововоронцовській громаді на Херсонщині російський безпілотник зруйнував пункт незламності

На Херсонщині працюватиме мобільна гінекологічна клініка

Також дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН