Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру ще п’ятьом причетним до референдуму рф на Херсонщини

Служба безпеки продовжує документувати протиправні дії організаторів та учасників незаконного референдуму рф на Херсонщині. У результаті слідчих дій повідомлено про підозру ще п’ятьом місцевим мешканцям, які після захоплення території правобережної Херсонщини підтримали бажання окупантів приєднати до росії Херсонську область та взяли участь в організації та проведенні псевдореферендуму, – повідомляє пресслужба установи.
Двоє з цих колаборантів були призначені представниками незаконної влади «головами» так званих «дільничних виборчих комісій» у Центральному мікрорайоні Херсона.
​На цих «посадах» зрадники формували склад «комісій», уточнювали списки виборців та займались «документацією». Вони виконували завдання кремля щодо фабрикування результатів фейкового плебісциту.
Інші троє – «члени двк» з Херсона та Милівської громади області агітували місцевих жителів «проголосувати» на користь росії. Ворожі поплічники складали попередні списки «виборців», видавали та підраховували бюлетені, готували протоколи «голосування».
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки усім цим особам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За допомогу державі-агресору зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.
Зараз підозрювані переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території. СБУ проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.
Викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН