Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російська пропаганда сіє паніку: чому не варто вірити “вкидам” про новий наступ на Херсон

Про російське ІПСО щодо масштабного наступу на Півдні України розповідає очільник Херсонської обласної організації партії “Слуга Народу”, перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.
Він наголошує, що ворожа пропаганда не полишає спроб посіяти паніку серед мирного населення. На додачу до терору та щоденних обстрілів деокупованих громад Херсонщини, впроваджуються і інформаційно-психологічні операції (ІПСО). Серед основного: масштабний наступ російської армії на Херсон, Миколаїв та Одесу.
“Росіяни всіляко намагаються вплинути на психологію наших людей. За основу вони беруть меседж про новий і “успішний” на їх думку наступ на Херсон. Але лише цим вони не обмежуються, тому роздмухують ніби вогонь, і додають інформацію про “зачистку” Кринків, евакуацію місцевої влади, про лінії оборони України тощо”, – говорить Юрій Соболевський.
За його словами, вся інформація є фейком. Кожен з меседжів спростовується.
“Візьмемо історію про Кринки. Вже є реальні кадри, як росіяни поставили свій прапор, зняли відео і втекли за лічені хвилини. Бо ця територія контролюється українською армією. Прапор ворога, відповідно, швидко був знищений”, – пояснює Юрій Соболевський.
Меседжі про евакуацію місцевої влади також спростовано. Офіційно, Херсонська ОВА повідомила про те, що військові адміністрації звільнених громад працюють в штатному режимі і залишати людей не збираються.
Також, Юрій Соболевський детально пояснив ситуацію з будівництвом лінії оборони.
“Головне, на чому акцентують росіяни – лінія оборони будується поза населеними пунктами, що розміщені вздовж Дніпра. За їх задумом, “Україна збирається віддати ці території”. Насправді ж, ліній оборони кілька. І найперша – це саме Дніпро. Друга лінія, відповідно, за населеним пунктом і далі. Це територіально правильно”, – наголошує Юрій Соболевський.
Додатково, Юрій Соболевський звернувся до всіх жителів Херсонщини з проханням: “Якомога більше намагайтесь спілкуватись з родичами в окупації. Їм зараз максимально важко. Підтримка, розʼяснення і правда – це все, що може “витягти” їх з щелеп пропаганди, яка їх оточує”.
 ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ
Дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”, як  зводиться   друга лнія оборони на Херсонщині:

Читайте на сайті інформаційного видання “Український  Південь:
 Також читайте на сайті:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН