Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліція повідомила про підозру в держзраді жительці Бериславського району

Після окупації Бургунки 54-річна жінка була призначена на посаду так званого «старости». Нині їй заочно повідомлено про підозру у причетності до колабораційної діяльності. Фігурантці загрожує 10 років ув’язнення, – повідомдяє Поліція Херсонщини.
Як розповів слідчий Бериславського районного відділу поліції Владислав Гринь, інформацію про причетність жінки до співпраці з окупаційною владою отримали оперативники підрозділу. Під час проведення необхідних слідчо-розшукових заходів було встановлено, що незадовго до повномасштабного вторгнення армії рф на територію України 54-річна уродженка Бургунки повернулася додому з росії із заробітків. Після захоплення території Бериславського району представники незаконно створеної місцевої окупаційної влади запропонували жінці бути їх представником у селі. Жінка добровільно погодилася та була призначена на посаду так званого «старости бургунского сєльского совєта».
На посаді фігурантка впродовж певного часу виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, організовувала та контролювала роботу підлеглих із нарахування пенсійних і соціальних виплат у російських рублях, видачі гуманітарної допомоги від окупаційної влади тощо.
Слідчі кваліфікували протиправні дії «старости» за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Нині за погодженням із Бериславською окружною прокуратурою фігурантці заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України.
Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН