Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладачка університету зі США провела лекцію для студентів ХДАЕУ

За ініціативою завідувачки кафедри соціальних та поведінкових наук Інни Варнавської відбулася гостьова лекція «Змінити світ навколо себе: теорія соціального конструктивізму» для здобувачів економічного факультету за участю докторки філологічних наук Університету Дюкейн (Пітсбург, Пенсильванія, США) Ганни Чумаченко-Ласовської, – повідомляється на сайті ХДАЕУ.
 Лекторка – авторка монографій, статей і розділів в енциклопедичних виданнях (серед них – розділ про Україну в Countries and Their Cultures (Macmillan) і розділи про Одесу та Дніпро (Дніпропетровськ) у Encyclopedia of Urban Cultures (Grolier); отримала міжнародні стипендії і гранти з фундації Відродження, ACTR/ACCELS (Вірджинський університет), програми Fulbright (Інститут Гаррімана в Колумбійському університеті).
 Під час зустрічі пані Ганна наголосила, що інтеграція української вищої освіти у світовий академічний простір потребує переосмислення традицій і теоретичної бази гуманітарних досліджень. Десятиліттями доступ українських вчених до текстів західноєвропейських та американських філософів, мовознавців, соціологів, економістів був можливий переважно через російські переклади, що не тільки вирішували деталі інтерпретації текстів, але й диктували відбір авторів і книг до перекладу.
 Незалежне осмислення найбільш впливових робіт західних авторів уможливлює підключення українських вчених до контексту світової академічної комунікації.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
 Дивіться, як на Херсонщині зводиться модульне містечко:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН