Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інформував окупаційну владу про проукраїнських активістів: жителю Скадовського району повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю області заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, 31-річний підозрюваний з початку окупації Скадовського району почав співпрацю із ворогом та обійняв посаду так званого «старости» села Михайлівка. Контролював розміщення атрибутики рф на історичних пам’ятках, закладах освіти, адмінбудівлях та магазинах.

Забезпечував місцеву школу російськими підручниками. Ініціював встановлення у населеному пункті додаткових флагштоків для підняття на них прапорів країни-агресорки. Чоловік інформував окупаційну владу стосовно проукраїнські налаштованих жителів громади, учасників АТО.

Відшукував також «вільні» будинки, з яких виїхали громадяни України. Туди заселялися військові рф. Агітував отримувати російськи паспорти, співпрацювати із окупаційною владою, брати участь в організованих ними заходах.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.

Читайте на  сайті інформцаійного видання “Український південь”:

У Бериславському районі російські військові обстріляли навчальний заклад, – РВА

Рятувальники Борозенської громади на Херсонщині отримали пожежний автомобіль

 

Дивіться відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”, як місцева влада на Херсонщині налагодила доставку адресної гуманітарної допомоги в прифронтовому Херсоні:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН