Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині внаслідок російських атак поранені троє мирних жителів, пошкоджено вищий навчальний заклад та житлові будинки

 Ворог продовжує обстрілювати мирні населені пункти Бериславського та Херсонського районів із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та БпЛА. Ціллю атак росіян залишаються об’єкти життєзабезпечення та цивільної інфраструктури. Минулої доби в результаті російської агресії троє людей отримали поранення.
Від ворожих атак постраждали Херсон, Антонівка, Садове, Велетенське, Станіслав, Берислав, Львове, Новоберислав, Дудчани, Михайлівка та Золота Балка.
У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 21 об’єкт: 16 приватних будинків, вищий навчальний заклад, підприємство, електролінія, газова труба та автомобіль.
Військові рф атакували дроном типу «FPV» житловий квартал у Бериславі. Внаслідок вибуху пошкоджено приватний будинок, мінно-вибухові травми та контузії отримали 59-річний чоловік та 58-річна жінка.
Протягом доби російська армія з артилерії атакувала Херсон. У мікрорайоні Житлоселище внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю вищого навчального закладу, 6 приватних будинків, газову трубу, автомобіль та поранено 45-річну жінку. У прибережній зоні артилерійські снаряди пошкодили територію підприємства, там відбулася пожежа.
За медичною допомогою звернувся 31-річний житель Малої Олександрівки. Лікарі діагностували у пацієнта вогнепальні рани різних частин тіла та травматичний шок. Слідчо-оперативна група встановила, що за день до того біля річки чоловік знайшов невідомий предмет, зовні схожий на боєприпас до РПГ. Він взяв його до рук та кинув у дерево, внаслідок чого стався вибух.
Поліція вкотре закликає громадян оминати потенційно небезпечні місця, де можуть залишатися міни та боєприпаси, а також не піднімати з землі невідомі та підозрілі предмети.
На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 234 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН