Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Троє жителів Херсонщини отримали підозру CБУ за роботу в окупаційному правоохоронному органі

СБУ повідомила про підозру черговим колаборантам з «міграційної служби мвс рф».
Встановлено, що ці фігуранти після окупації Херсона підтримали російських загарбників та ініціативно «працевлаштувались» до «міграційної служби мвс рф» на Херсонщині, – повідомляє пресслужба управління Служби безпеки в Херсонській області.
Один з них став «провідним спеціалістом-експертом по роботі зі співвітчизниками, біженцями та внутрішніми переселенцями відділу з питань громадянства».
На псевдопосаді колаборант контролював роботу відділу, впроваджував практику використання в роботі російського законодавства. Пройшов «курси підвищення кваліфікації» з підготовки документації за стандартами рф.
Інші дві ворожі поплічниці стали «фахівчинями відділу паспортно-візової служби управління громадської безпеки» окупаційного «гу мвд по Херсонськой области».
Вони виконували рішення москви щодо примусової паспортизації жителів Херсонщини.
Зрадниці перекладали установчі дані з документів українців та організовували видачу так званих «адресних довідок» для подальшої видачі паспортів рф.
Слідчі Служби безпеки повідомили зрадникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Їм загрожує до 15 років тюрми.
Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН