Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Масштабний проукраїнський мітинг в Херсоні 5 березня 2022 року: журналістка опублікувала відео

Відео  на своїй сторінці показала головна редакторка інформаційного видання “Український Південь”, зробивши  до відео та фото від 5 березня 2022 і допис-коментар про ті події.
“Наша редакція Український Південь фільмувала і описувала всі  події, що відбувалися в окупованому Херсоні. Багатотисячний проукраїнський мітинг в Херсоні проти російських солдат – це приклад єдності і великого протистояння. Я сьогодні з величезним задовленням переглянула його. Чимало знайомих облич, величезна віра в Україну. Але я знаю продовження історій багатьох. З різних сторін. Буде полон, допити, тортури багатьох. Хтось зламається, хтось буде переховуватися і партизанити всю окупацію, хтось відверто стане “гнидою, а хтось крисою”, взявши не лише гуманітарку в загарбників, але іх криваві гроші й водночас, – пише Лідія Григор’єва.
 Звернулася журналістка і до жителів України, які не знають, що таке повномасштабна війна, як ворог приходить у домівки.
“Нас ніхто не готував до цього. Окупація – це рабство, це кожен день виживання, все. як в 1937 році. тільки це проходить через наш сучасний вимір. Тому бережіть свої мирні міста, допомагайте ЗСУ або рушайте на фронт, бо вони приходять вбивати нас, українців. Окупант приходить вбивати, грабувати, гвалтувати, іншоїцілі немає. І не думайте, що ця істоіря не може трапитися з вами, з вашими сусідами, бо все в нашому світі – крихке. До речі. у фільмі зібрано максимально і фото з мітингу 5 березня 2022 року. Ми намагалися його зробити з англомовними субтитрами, аби весь світ розумів , що Херсон – це Україна. Вдячна тим членам нащої редакції, які не боялися, фільмували, писали, монтували. Залишились вірні і професії, і своїй країні. https://fb.watch/qCzcnWu9Uj/, – додала журналістка.
Редакція зробила допис двома мовами українською та англійською, аби  іноземні глядачі мали змогу побачити, що херсонці за Україну.
 Нижче   текст до відео:
Тисячі херсонців вийшли на мітинг проти російських військових.
Мітинг розпочався на площі Свободи, Це була мирна акця, але російські військові почали стріляти. Але городяни скандували “Херсон – це Україна” , “Слава героям”, “Ганьба- Росії”. Херсонці пройшли колоною проспектом Ушакова. Один з херсонців заскочив на ворожу техніку з прапором України. Колона рушила вулицею Перекопською. У парку Слави ходою херсонці пройшли до пам’ятника невідомому солдату. Херсон – це Україна. Це – наша земля. Російські військові – геть з України.
Thousands of Kherson residents protest against the Russian military. The protest began on the Square of Liberty, it was a peaceful action, but Russian military started shooting. The protesters were chanting “Kherson is Ukraine” , “Glory to Heroes”, “Shame on Russia”. People marched in a column along Ushakova Avenue. One of the ukranians jumped on the enemy vehicle with the flag of Ukraine. The column moved along Perekopska Street. In the Park of Glory Kherson protesters marched to the monument of the unknown soldier. Kherson is Ukraine. This is our land. Russian army – leave Ukraine.

Відео можна переглянути і ютуб-каналі інформцаійного видання “Український південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН