Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ексголову окупаційної адміністрації Горностаївки на Херсонщині засудили до десять років позбавлення з конфіскацією майна

За матеріалами СБУ тюремний строк отримав ексголова окупаційної адміністрації Горностаївки на Херсонщині
СБУ довела вину у співпраці з окупантами колишнього голови окупаційної адміністрації селища Горностаївка Херсонської області – Юрія Гранкіна.
Слідчі СБУ встановили, що після захоплення росіянами Каховського району Херсонщини чоловік підтримав «нову» владу та погодився на їхню «пропозицію». Колаборант очолив псевдоорган – «Горностаївську військово-цивільну адміністрацію».
На виконання доручень окупантів фейковий «очільник» здійснював незаконні повноваження на території об’єднаних територіальних громад Каховського району.
Він взяв під свою «опіку» комунальні підприємства району та структурні підрозділи Горностаївської селищної ради. Колаборант зобов’язував фізичних та юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній адміністрації. Відомо також, що зрадник брав участь в організації незаконного референдуму. У своїх висловлюваннях серед місцевих мешканців він дискредитував органи державної влади та виправдовував агресію з боку держави-агресора.
На підставі зібраних доказів суд визнав Юрія Гранкіна винним за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Йому призначено покарання – десять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.
Засуджений перебуває на непідконтрольній Україні території. СБУ вживає комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання ” Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН