Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підписано угоду про побратимські відносини Херсона та німецького міста Бонн

Про це повідомила Лариса Польська, голова Благодійного Фонду громади “Захист”.
“26.02.24 р. підписаний офіційний документ. На церемонію підписання був запрошений Почесний громадянин Херсона, народний артист України і член Правління Фонду громади Херсона “Захист” Олександр Гоноболін”, – зазначила  Лариса Польська.
На знак цього Прапор України піднято над будівлею Старої Ратуші. Ця знакова подія співпала з другими роковинами повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Тож делегація Херсона була з гордістю та шаною прийнята муніципалітетом тепер братнього міста Бонн.Як почесні гості прийняті представники незламного українського міста-героя, міста хоробрих та вільних людей!
Перед Старою Ратушею в Бонні зібралися сотні людей, аби зазначити українцям знак поваги та гордості за стійкість та мужність у боротьбі з ворогом. Серед присутніх було багато українців, яких у найважчу годину прихистило німецьке місто. Багато місцевих мешканців вийшли на площу разом з українцями на знак підтримки та солідарності.
Ініціатором двостороннього міжнародного міжмуніципального партнерства була Асоціація міст України. Місто Херсон є активним багаторічним членом АМУ. Асоціація постійно ініціює такі партнерства, аби підтримати та зміцнити міжнародні зв’язки українських муніципалітетів. Цей процес відбувався завжди, а сьогодні він особливо важливий. Аби досягнути успіху, відбуваються процедури, до яких докладається немало спільних зусиль та наполегливості. Для обох міст це важливий крок до єднання та співпраці за сприяння Асоціації міст України.
Від Херсона документ про побратимські зв’язки підписав заступник Херсонського міського голови Віталий Бєлобров.
Бонн — місто в Німеччині, у землі Північний Рейн-Вестфалія, на річці Рейн. Населення — 311 287, займає 19 місце в країні за кількістю жителів. Столиця ФРН в 1949—1990 роках.
Від громади Херсона офіційний документ було підписано Віталієм Бєлобровим, заступником Херсонського міського голови.

За інформацією Херсонської міської ради, наразі містами-побратимами Херсона є Залаегерсег (Угорщина), Зонгулдак (Туреччина), Шумен (Болгарія), Кент (США), Бізерта (Туніська Республіка).

Також Херсон підтримує партнерські зв’язки з наступними містами: Вільнюс та Клайпеда (Литва), Телаві (Грузія), Кишинів (Молдова), Текирдаг та Мерсін (Туреччина), Клуж-Напока (Румунія), Цзинань та Суйчжоу (КНР), а також Тусон (США).

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН