Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Національний заповідник Києво-Печерська лавра розпочинає процедуру повернення культурних цінностей та реліквій, розташованих у Ближніх печерах

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, до Національного заповідника “Києво–Печерська лавра” звернулися представники Православної церкви України з проханням щодо проведення особливого богослужіння за упокоєння душ всіх загиблих від російської агресії разом із вірянами, військовими та капеланами у печерах біля православних святинь Лаври, – повідомляє Національний заповідник Києво-Печерська лавра.
Заповідник з метою проведення даного заходу звернувся до чоловічого монастиря УПЦ, який фактично продовжує користуватися частиною об’єктів Нижньої лаври до набрання законної сили рішення суду.
У відповідь до Заповідника надійшов лист, яким фактично було відмовлено у наданні доступу захисникам України і капеланам разом з їхніми духовними наставниками від ПЦУ. В той же час Монастир повідомив Заповідник про розпочатий поточний ремонт у Ближніх печерах.
З метою забезпечення вільного доступу усіх громадян, незалежно від їхніх релігійних переконань, до святинь Києво–Печерської лаври, в межах діючого законодавства, Заповідник розпочинає процедуру повернення культурних цінностей та реліквій, розташованих у Ближніх печерах.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН