Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ексочільник Херсонської північної колонії № 90 Євген Соболєв засуджений за держзраду до довічного ув’язнення

На фото: влітку 2022 року була розстріляна автівка Євгена Соболєва, який пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Фото з соцмереж.
За матеріалами СБУ і ДБР довічне ув’язнення заочно отримав «головний тюремник» Херсонщини, суд виніс вирок за державну зраду – довічне позбавлення волі
Завдяки доказовій базі Служби безпеки та ДБР довічне позбавлення волі заочно отримав ексочільник Херсонської північної колонії № 90. Встановлено, що після окупації Херсона експосадовець погодився на співпрацю з представниками держави-агресора та очолив створене загарбниками «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области», – зазначили в пресслужбі управлінні Служби безпеки України.
Обіймаючи «посаду», зловмисник сприяв становленню та функціонуванню окупаційної влади, виконував завдання кремля по укріпленню «силового блоку» та «порядку» на території тимчасово окупованого Херсона та області.
Псевдоочільник окупаційного закладу покарань закликав підпорядкованих йому працівників перейти на бік окупаційної влади і продовжити службу у незаконно створеній установі.
Правоохоронці задокументували факти протиправної діяльності обвинуваченого під час його «керування» «Управлением службы исполнения наказаний по Херсонской области».
На території промислової зони «установи», за наказом зрадника, засуджені ремонтували військову техніку окупантів, а у медичному відділені – військовослужбовці зс рф отримували медичну допомогу.
Також задокументовано, що за наказом «керівника установи» проводили примусову мобілізацію серед засуджених колонії до рашистських військ.
У листопаді 2022 року перед деокупацією Херсона зрадник втік на лівобережжя Херсонщини. Там він продовжує свою злочинну діяльність на боці ворога у війні проти України.
Наразі колишнього начальника Херсонської виправної колонії визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111) Кримінального кодексу України.
Враховуючи вчинення особливо тяжкого злочину, його позбавлено спеціального звання – «майор внутрішньої служби».
Зраднику призначено максимально можливе покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Комплексні заходи з документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Херсонської області спільно зі слідчими ТУ ДБР у місті Мелітополі за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН