Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За добу жителі Херсонщини через шахрайські схеми втратили більше 50 тисяч гривень

До поліції звернувся 69-річний житель Нововоронцовки. Чоловік розповів, що в додатку однієї з соцмереж побачив оголошення про продаж автомобіля «ВАЗ-2107» за 17000 гривень. Під час телефонної розмови продавець повідомив, що привезе автомобіль до покупця, але потрібні кошти на пальне. Чоловік перерахував 4,5 тисяч гривень, після чого шахрай перестав виходити на зв’язок, – повідомляє пресслужба Поліції Херсонщини.
Також жертвою банківських шахраїв став 55-річний житель Білозерки. Йому зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку і розповів, що з його рахунку зловмисники намагаються зняти кошти.
Зі слів шахрая, щоб захистити рахунок, потрібно було вказати дані картки. Після виконання всіх умов із рахунку чоловіка зникла 21 тисяча гривень.
32-річний житель Великої Олександрівки отримав повідомлення у месенджері нібито від брата з проханням терміново позичити гроші, які він поверне ввечері. Не перевіривши інформацію, заявник перерахував 28 тисяч гривень. Ввечері подзвонив брату і дізнався, що акаунт родича “зламали” й аферисти від його імені розсилали всім друзям повідомлення з проханням позичити гроші.
За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України.
Нагадуємо: якщо вам надходять подібні повідомлення від рідних, друзів чи знайомих, спочатку самі зателефонуйте цим людям і дізнайтеся, чи дійсно вони потребують допомоги. Напишіть вашим спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень. Зазвичай шахраї одночасно роблять розсилку всім підписникам.
Також обов’язково перевіряйте достовірність інформації перед тим, як вчиняти якісь дії, а товари купуйте на офіційних ресурсах та лише з післяплатою.
Пам’ятайте: якщо вам телефонує працівник банку, він ніколи не буде запитувати і не має права дізнаватися PIN-код до вашої платіжної картки, тризначний номер на звороті картки, коди підтверджень платежів або паролі до інтернет-банкінгу. Якщо вам телефонує нібито банківський працівник із такими питаннями – це шахрай! Негайно припиніть розмову і звертайтеся до поліції.
 Читайте на сайті інформаційного  видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН