Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліція документує наслідки російських атак по цивільній інфраструктурі населених пунктів

На Херсонщині поліція документує наслідки російських атак, внаслідок яких двоє людей загинуло та вісім поранено, серед останніх – поліцейські та волонтери. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів. На жаль, внаслідок ворожих атак двоє людей загинуло та вісім травмовано, серед них поліцейські. – повідомляє Поліція Херсонщини.
З авіації противник наносив удари керованими бомбами по Бериславу, Новобериславу, Червоному Маяку, Качкарівці та Республіканцю. У Бериславі в зоні ураження вибухової хвилі опинилися житлові будинки, отримала поранення 63-річна жінка.
По Бериславу війська рф здійснили й масовану дронову атаку. Один із боєприпасів вибухнув поруч із магазином, постраждала 48-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та травматична ампутація пальця руки. Окупанти спрямували удар і по службовому автомобілю поліції, на якому здійснювала виїзд слідчо-оперативна група. Вибух пролунав поруч з автівкою, вона зазнала механічних пошкоджень. Поліцейські не постраждали.
Близько 16-ї години військові рф скинули боєприпаси на два автомобілі, в яких пересувалися представники гуманітарного центру. Внаслідок вибуху загинули двоє громадян Франції. Мінно-вибухові травми та вогнепальні поранення отримали ще троє французьких громадян та одесит.
Неподалік Максима Горького російський ворог атакував дроном-камікадзе бригаду «швидкої», яка поверталася з виклику. Від вибуху автомобіль зазнав механічних пошкоджень. Медичні працівники, на щастя, не постраждали.
Внаслідок ворожого обстрілу Тягинки поранення отримали двоє співробітників поліції Дніпропетровської області, у них діагностували отруєння невідомою хімічної речовиною.
Повідомлення про пошкоджені обстрілами будинки надходили до поліції від жителів Микільського та Антонівки.
Під масованим обстрілом армії рф перебував і Херсон. Руйнування та пошкодження житлових будинків зафіксовані у всіх районах міста.
Найбільше постраждав історичний центр, там пошкоджено банківську установу, медичний центр, адміністративні будівлі, магазини, кафе, майстерню, зруйноване приміщення, де розташовувався гуманітарний штаб.
На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 345 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН