Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Укргідрометцентрі спантеличили несподіваним прогнозом погоди на зиму

Прийдешня зима в Україні буде теплою. Сніг, якщо і падатиме, то надовго не залежуватиметься. А нетривалі похолодання будуть чергуватися із більш тривалими відлигами. Такий прогноз погоди на зиму дав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

“В умовах зміни клімату на території Європи, і Україна не є винятком, зимовий період відзначиться позитивними аномаліями температури. Тобто зима буде теплішою, кількість опадів у вигляді снігу невелика. Хоча це зовсім не виключає того, що сніг випадатиме. Але він, звичайно, довго не лежатиме. Він зійде”, – розповів очільник Укргідрометцентру.

Отже тепер точно взимку снігу не допросишся. Незважаючи на те, що кінець листопада добряче налякав українців рясним снігопадом, загалом зима в Україні буде тепліша ніж зазвичай. Температури перевищуватимуть кліматичну норму, а стійкий сніговий покрив буде нечастим гостем у наших широтах.

Звісно, що будуть і заметілі, і хуртовини, і навіть люті морози, але все це буде нетривким. А от відлиги триватимуть довше, ніж періоди похолодання. Через це сніг не встигатиме затриматись в Україні довше, ніж на декілька днів.

“Температурний режим у середньому на місяць буде вищим за ту норму, яка розрахована відповідно до вимог Всесвітньої метеорологічної організації щодо оцінки змін клімату”, – каже Кульбіда.

Крім погоди на найближчу зиму, очільник Укргідрометцентру трохи розповів і про більш віддалені перспективи. За прогнозами учених, вже до кінця цього століття середньорічна температура на нашій планеті зросте на 3 градуси. Це призведе не лише до потужних погодних катаклізмів, але й до великих кліматичних змін. Зокрема, в Україні взагалі не буде зими – такої, як ми її знаємо. І можливо наші онуки та правнуки дізнаватимуться, що таке сніг, лише з розповідей старожилів та історичних хронік.

Today

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН