Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі запускають безкоштовний курс із вивчення правил дорожнього руху

В Одесі на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр (Катерининська) запускають безкоштовні курси з вивчення правил дорожнього руху. Після завершення навчання всі учасники зможуть самостійно скласти державний іспит з теорії ПДР.

 

За словами директорки освітнього простору Тетяни Горшкової, у липні Верховна Рада дозволила українцям самостійно вивчати теорію для отримання посвідчення водія. А з 22 листопада зміни вступили в силу: українцям дозволили складати теоретичний іспит без відвідування автошколи. Це наштовхнуло освітню мережу на запуск нового напрямку та формування навчальних груп у своїх просторах.

 

«Звісно, автошколи й надалі пропонуватимуть свої послуги, адже навчатися з викладачем все ж легше, ніж самостійно. Але це щонайменше 4-5 тисяч гривень. Натомість наш центр пропонує готуватися до іспиту з теорії ПДР абсолютно безкоштовно. Фактично, це та сама автошкола, але жодної копійки витрачати не доведеться», — зазначають у Гончаренко центрі Одеса (Катерининська).

 

Там також наголосили, що навчальний формат нічим не відрізнятиметься від викладання в звичайних автошколах, адже до команди Гончаренко центрів приєдналися досвідчені викладачі з багаторічним досвідом. 

 

«В усіх містах, де стартують курси ПДР, в якості лекторів ми запрошуємо викладачів, які мають багаторічний досвід роботи та високий відсоток успішного складання іспиту серед студентів. І Одеса — не виключення, тут містян готуватимуть до іспиту справжні професіонали», — додають в освітньому просторі.

 

Набір на курси вже стартував: для участі достатньо зареєструватися за цим посиланням. Після завершення навчання учасники курсів зможуть самостійно зареєструватися на складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС. 

 

«Крім того, якщо людина вже має водійське посвідчення, але хоче актуалізувати знання з ПДР, вона також може зареєструватися на наші курси. Жодних обмежень для участі немає: лише бажання навчатися та здобувати нові знання», — підкреслюють організатори.

 

Довідка

 

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН