Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перед судом постане зрадник з Херсона, якого ДБР розшукало та затримало на Вінниччині

Працівники ДБР завершили досудове розслідування у справі колишнього правоохоронця, який працював на ворога під час окупації Херсона, а потім втік на Вінниччину та оформив собі статус переселенця.
Обвинувальний акт направлено до суду.
Чоловік у червні 2022 року добровільно обійняв посаду інспектора у так званій «Північній виправній колонії (№ 90)», яку окупанти створили на базі української установи відбування покарань у Херсоні. У цій колонії крім засуджених також утримувалися люди, які чинили опір ворогу.
Фігурант проводив огляди та обшуки, перевірки порушення вимог режиму відбування покарання, за що отримував зарплатню у рублях.
Після звільнення Херсона він не встиг втекти разом з окупантами та виїхав до Могилів-Подільського. У січні 2023 року зрадник отримав там статус внутрішньо переміщеної особи та почав оформлювати собі необхідні соціальні виплати.
Суд обрав для нього запобіжний захід – тримання під вартою.
Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді та добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.
Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.
Фото на офіційній сторінці ТУ ДБР у Мелітополі https://www.facebook.com/DBRMelitopol
більше на офіційному сайті ДБР https://dbr.gov.ua/
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН