Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительці Херсона загрожує ув’язнення строком до 15 років за співпрацю з окупаційною владою

Херсонські поліцейські викрили місцеву жительку в колабораціонізмі.
Оперативники Херсонського районного управління поліції встановили, що 61-річна мешканка передмістя обласного центру підтримала окупацію та воліла приєднанню Херсонщини до складу рф. Нині слідчими обласного управління СБУ жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. За вчинення злочину проти основ національної безпеки України підозрюваній може загрожувати 10 років ув’язнення.
Як повідомив заступник начальника поліцейського підрозділу Рустам Карімов, працівники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що 61-річна мешканка Зимівника лояльно сприйняла окупацію міста військами рф. Під час проведення подальших оперативно-розшукових заходів, у тому числі з використанням можливостей аналітиків обласного главку поліції, розшуківці дізналися, що жінка згодом погодилась й на співпрацю з окупаційною адміністрацією. Так, правоохоронці встановили, що зловмисниця добровільно погодилась і взяла активну участь наприкінці вересня 2022 року в якості «члена виборчої комісії» у проведенні псевдореферендуму щодо приєднання Херсонської області до складу російської федерації. Протиправна діяльність жінки підтверджується й показами численних свідків, яких встановили поліцейські.
Слідчі обласного управління СБУ інкримінували жінці вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, а саме – добровільна участь у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, вчинена за попередньою змовою групою осіб.
Нині зловмисниці повідомлено про підозру та за рішенням слідчого судді її поміщено під варту. Процесуальне керівництво проведення досудового розслідування здійснюється обласною прокуратурою.
Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН