Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Посад-Покровському на Херсонщині почали відбудовувати повністю зруйнувані будинки місцевим жителям

Відбудова Посад-Покровського: у приватних будинках зводимо стіни.
“Будуємо перші п’ять будинків вул. Дєдуха площею по 70 кв.м. у Посад-Покровському в межах експериментального проєкту з комплексного відновлення села. На даному етапі під будівництво двох будинків закладено фундамент, ще в трьох – зводимо стіни.
До кінця року плануємо завершити роботи на цих об’єктах, щоб мешканці змогли заселитися до своїх нових осель”, – повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Херсонській області.
Нагадаємо, с. Посад-Покровське опинилося в епіцентрі бойових дій з початком повномасштабної війни і 9 місяців перебувало на лінії вогню. Через щоденні обстріли усіма можливими видами зброї – знищено понад тисячу будівель – житлових будинків та соціальної інфраструктури. Пошкоджень зазнало понад 900 будинків, 120 з яких відбудуємо цьогоріч.
У квітні цього року Посад-Покровське було включено до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.
Концепцію розробило авторитетне архітектурне бюро archimatika. Їхній проєкт пропонує повернути селу автентичний образ, запровадивши дизайн-код.
“Наразі фокусуємось на відбудові житлових будинків, щоб людям було куди повертатися. Наступним етапом стане будівництво навчально-виховного комплексу, будинку сільської ради, центру безпеки та амбулаторії – наразі готуємось до проєктування цих об’єктів.
Агентство відновлення оголосило 9 тендерів на будівництво 76 житлових будинків у селі Посад-Покровське”, – повідомляють на підприємстві.
Кожен лот від 5 до 14 будинків.
13 будинків площею 50 кв.м.
40 будинків площею 70 кв. м.
22 будинки площею 90 кв. м.
6 будинків на 120 і 140 кв. м.
Також оголошено тендери на рекоснтрукцію сиситем електро та газопостачання, а також вулично-дорожньої мережі.
За проєктом передбачена комплексна відбудова: спорудження самих житлових будинків та господарських будівель, які мешканці можуть використовувати для власних потреб. Також буде виконано внутрішнє оздоблення, щоб будинки були готові до заселення, виконано благоустрій території, підключення до мереж комунікацій.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН