Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині до 12 років позбавлення волі засуджено військового рф, причетного до терору мешканців Нової Каховки

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів  Херсонської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни командира тактичної групи 378 окремого батальйону оперативного призначення військ національної гвардії рф у складі об’єднаного угрупування військ «Південь» (ст. 438 КК України).
Йому судом призначено покарання – 12 років позбавлення волі.
Доведено, що у лютому 2022 року засуджений разом із підлеглими окупували місто Нова Каховка Херсонської області. Вони забезпечували придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляли до співпраці громадян України.
У березні за наказом фігуранта військовослужбовці рф, вчергове порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, застосували зброю для розгону учасників мирної акції протесту на підтримку територіальної цілісності України.
Беззбройних людей били гумовими кийками, жбурляли у натовп цивільних світлошумові та димові гранати, використовували сльозогінний газ та стріляли з автоматів.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН