Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викрито змову ФОПів на закупівлі продуктів харчування для інтернатів та закладу освіти в Миколаївській області

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України 26 вересня 2023 року встановило наявність змови між ФОП Гусєвим А.О та ФОП Кривком О.А під час їхньої участі у 2020-2021 роках у 17 процедурах закупівель продуктів харчування. Замовниками закупівель були інтернати та заклад освіти в Миколаївській області. Очікувана вартість – 4 502 419,94 грн.

Під час розгляду справи Відділення встановило низку фактів, що свідчили про узгоджену поведінку відповідачів. Це зокрема, використання ними однакових ІР-адрес, синхронність їхніх дій, спільні особливості документів, наданих у складі тендерної пропозиції, спільне використання автомобілів, взаємозв’язок відповідачів, спільне ведення господарської діяльності тощо.

Зважаючи на низку зібраних доказів дії обох ФОПів визнано порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

ФОП Кривко О.А. припинив свою діяльність про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань 29.12.2021 зроблено запис № 2005030060003002435. Тому на нього не може бути накладено штраф.

ФОП Гусєва А.О. оштрафовано на загальну суму 529 748 грн.

Нагадаємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів). З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можливо ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН